Halloween to-do’s

Over enkele dagen is het zover: het is Halloween! Alles staat in het teken van enge monsters, spinnen, pompoenen… alleen zie je er in Nederland niet zoveel van terug. Ik vind het ontzettend jammer dat deze feestdag niet echt over is komen waaien uit Amerika. Het lijkt me superleuk om all out te gaan met enge looks, snoepgoed, feestjes… Maar dat zal er niet in zitten.

Maar toch… kunnen we er dan niet zelf een beetje een feestje van maken? Ik geef je wat tips hoe je toch dat Halloween-gevoel in huis haalt.

 1. Heb je een bos in de buurt? Maak een herfstwandeling. Wanneer je je waant in de oranje kleuren van de afgevallen bladeren, kan je niets anders dan toch dat herfstgevoel krijgen. Nu alleen nog hopen dat het zonnetje schijnt… een paraplu in het bos is niet echt een goed idee.
 2. Heb je een klein broertje/zusje? Dan heb je geluk! Kleed hem/haar helemaal aan in een enge outfit (dit hoeft helemaal niet duur of moeilijk te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar dit of dit filmpje om inspiratie op te doen voor outfits, die je zo uit de kast trekt). Je kan natuurlijk zelf ook meedoen! Ga vervolgens samen langs de deuren, en spreek af dat jullie, voor al jouw goede moeite, de buit delen. Een win-win situatie! En nu het lekker vroeg donker is door het terugzetten van de klok kun je lekker vroeg beginnen.

  Bron
 3. Ga naar een tuincentrum. Daar hebben ze vaak veel aankledingen in thema. Misschien vind je nog wel wat leuke items om je huis mee op te fleuren voor de herfst/Halloween zelf!
 4. Geef jezelf een gedurfde make-uplook. Het is dé dag om een excuus te hebben voor donkere/zwarte lipstick of een smokey eye voor overdag. Of geef jezelf een Halloween look! Er zijn genoeg tutorials op internet te vinden voor katjes/skeletten/noem maar op. Zoals deze hieronder! De intro alleen al is een belevenis op zich…
  https://www.youtube.com/watch?v=7Ogm64M9vYI
 5. Nodig een paar vrienden uit voor een horror-avond. Samen knus op de bank, (inclusief heel veel snacks) naar enge films kijken klinkt helemaal zo slecht nog niet. Samen lachen, samen huilen, toch? Bied ze eventueel een slaapplek aan: grote kans dat ze ’s nachts de straat niet meer over durven!
  Heb je geen inspiratie welke films je dan wil kijken? Hieronder een paar voorbeelden!

  Dit zijn niet échte horrorfilms, ik hou ervan als ik ’s nachts nog durf te slapen ;-). Ben jij wel zo’n waaghals? Je kan bijvoorbeeld hier en hier genoeg tips vinden voor een échte horrornacht, waarna je nooit meer na zonsondergang het huis wilt verlaten!

 6. Maak herfstige treats, zoals koekjes of pumpkin spiced lattes. Die je dan kan serveren aan je vrienden op je horroravond.
  2015-10-21 22.50.20 2015-10-21 22.50.33Deze cupcakes maakte ik vorige week in een creatieve bui. Supersimpel met een cupcakepakket, witte glazuur en chocolatestiftjes! (Allemaal Dr. Oetker). Heel lekker en feestelijk! Terwijl het amper moeite kost 😉

Hopelijk vond je het leuk om te lezen, en heb je er wat inspiratie uit opgedaan voor Halloween! Ik ga zeker een enge film kijken, en zal een schaaltje snoepgoed klaar zetten voor als er kinderen langs komen. Ga jij iets doen met Halloween?

Liefs,
Annabel Rianne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s