Books || 5 books to read on a rainy day

Het lijkt deze zomer maar al te vaak voor te komen: regen. Bijvoorbeeld als je een fijne dag gepland hebt: ronddwalen in winkeltjes, koffie drinken op een terrasje en later nog een borrel… en veel geklets. Of als je een dagje strand gepland hebt, omdat al de hele week goed weer wordt voorspeld. Wat een enorme teleurstelling is het dan als je wakker wordt en het met bakken uit de hemel komt vallen! Daar gaan je zomerse plannen… Jij en je vriend(inn)en hebben geen zin meer en stellen de afspraak uit. Nu heb je opeens de hele regenachtige dag vrij! Wat kun je nu nog doen? Series kijken, of… lezen!

Regenachtige dagen zijn perfect om de hele dag te besteden aan lezen. Thee erbij, misschien nog wat zelfgebakken koekjes?  Er spelen geen kinderen buiten dus het is lekker rustig: perfect om je helemaal te laten gaan in een verhaal! Maar welk boek moet je nou lezen? Ik heb een lijstje opgesteld met 5 boeken om te lezen tijdens regenachtige dagen. Deze zou ik er zelf bijpakken! Lees je mee?

De Mara Dyer trilogie – Michelle Hodkin

AR-0493

Deze serie is luguber, duister en spannend. Perfect voor regenachtige dagen! Het enige wat ik bij dit boek miste was iemand om tegenaan te praten, die wist waar ik het over had. Een “Oh mijn god, ja he? En dit!!” “JAAA…” idee. Dit had ik vroeger met een hele goede vriendin die ook héél veel las, en dat was super! Zij moet deze boeken ook maar eens lezen 😉 Deze serie kan je namelijk niet neerleggen, wanneer je eenmaal begonnen bent!

Synopsis: Mara wordt wakker in een ziekenhuis, met geen enkele herinnering hoe ze daar is gekomen. Haar vrienden zijn overleden in een ongeluk, terwijl zij ongedeerd is… Om te ontkomen aan alle rare dingen die zijn gebeurd, verhuist ze met haar familie. Maar in de nieuwe stad gebeuren ook steeds vreemdere dingen… Mara snapt niet wat er met haar gebeurt, en wordt er langzaam gek van. Hallucineert ze? Of is er meer aan de hand?

De Firebird serie – Claudia Gray

AR-0291

Deze boeken wil je verslinden. Ze laten je niet meer los, deze moet je in één ruk lezen om er alles uit te halen wat je zoekt! Op deel 3 in de serie moeten we helaas nog wachten tot november, maar dat overleven we wel… Om ons te troosten kunnen we gewoon even een bepaalde scene uit deel 1 teruglezen ( 😉 ) en dan zijn we weer voldaan… Lees deze serie!!

Synopsis: Marguerite’s ouders staan bekend om hun uitvindingen die de wereld veranderden. Hun meest bijzondere uitvinding, de Firebird, stelt mensen in staat om te reizen tussen verschillende dimensies. Er bestaan oneindig veel dimensies: bij elke keuze in je leven ontstaan een nieuwe dimensies, die alle mogelijke gevolgen van acties ondervinden. De uitvinding belooft de wetenschap voor altijd te veranderen. Maar wanneer Marguerite’s vader wordt vermoord, en de moordenaar – haar ouders’ knappe, raadselachtige assistent Paul – ontsnapt naar een andere dimensie, besluit Marguerite hem te volgen samen met de andere assistent Theo, met als missie om hem te vermoorden. Ze volgen hem door verschillende dimensies, waarbij Marguerite telkens andere versies van zichzelf aantreft. Maar ook van Paul komt ze andere versies tegen, wiens leven in verschillende dimensies met die van haar is verbonden. Ze begint al snel aan Paul zijn schuld te twijfelen… En komt erachter dat de reden voor haar vader’s dood veel onheilspellender is dan ze ooit had verwacht.

The Perks of Being a Wallflower – Stephen Chbosky

AR-0398

Dit is een boek dat je sowieso in één dag kunt uitlezen. Ook wel fijn, als je plant de volgende dag weer op pad te gaan! Dit boek is anders dan het soort boeken dat ik normaliter lees, en had veel indruk op me. Een boek dat volgens mij veel meer lof verdient dan hij krijgt!

Synopsis: Charlie is een brugklasser. En ook al is hij niet de grootste nerd van de school, hij is niet populair. Verlegen, introvert, intelligenter dan zijn leeftijdsgenoten maar toch sociaal awkward, hij is een muurbloem. Gevangen tussen het proberen zijn leventje te leiden en ervan weg te rennen. Charlie probeert zich op onbekend terrein te begeven: de wereld van eerste dates, mixtapes, familiedrama’s en nieuwe vrienden; de wereld van sex, drugs, en de Rocky Horror Picture Show, wanneer alles wat nodig is het perfecte nummer is tijdens de perfecte rit om je oneindig te voelen. Maar hij kan niet altijd op de zijlijn blijven. Het geeft een uniek perspectief om aan de rand van het leven te staan. Maar er komt een tijd dat je ook eens moet bekijken hoe het eruit ziet vanaf de dansvloer.

Dearly departed – Lia Habel

AR-0227

Dit boek las ik al weer járen geleden, rond de periode dat ik iets met mijn vriend kreeg (daarom kan ik me de tijd nog zo goed herinneren! 🙂 ). Het is een zombie-apocolypse, in de toekomst waar iedereen opeens dacht dat het een goed idee was weer te gaan leven zoals in het Victoriaanse tijdperk… Met grote baljurken, man-vrouw verschillen en al. Maar niet alle zombies zijn gewoon hersendood op zoek naar hersenen om te eten, er zijn ook zombies die nog bij bewustzijn zijn… Ik vond het een heel gaaf verhaal! Deel 2 heb ik niet meer opgepakt, maar mogelijk doe ik dit wel als ik opnieuw dit verhaal uitgelezen heb.

Synopsis: liefde kan niet doodgaan. Liefde overleeft alles, zeggen ze. Maar kan Cupido’s pijl de harten doorboren van de levenden én de doden – of eerder, de ondoden? Kan een fatsoenlijke jonge Victoriaanse vrouw liefde vinden in de armen van een onstuimige zombie? Het is 2195, New Victoria – een high-tech natie die de manieren, moralen en fashion van een antiek tijdperk heeft overgenomen. Nora Dearly is veel meer geïnteresseerd in militaire geschiedenis en de politieke onrust van haar land dan theefeestjes en debutantenballs. Maar als haar ouders overlijden, word Nora overgelaten aan haar dominerende tante, die het geld van de familie heeft vergooid en plant om Nora te trouwen voor geld. Het lijkt alsof Nora’s leven niet erger kon – tot ze wordt ontvoerd door een leger zombies…

Me Before You – Jojo Moyes

AR-0374

Dit boek heeft me erg geraakt, zoals veel anderen die dit boek al hebben gelezen ook zullen kunnen beamen. Het is een bijzonder verhaal, dat tegelijkertijd bijzonder gemakkelijk weg leest. Een ideaal boek voor een druilerige dag!

Synopsis: Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Hopelijk vonden jullie dit artikel inspirerend en hebben jullie weer wat nieuwe boeken ontdekt! Of misschien niet, en heb je deze boeken allemaal al gelezen… Re-reads zijn uiteraard ook geen probleem! Ik kan me bijvoorbeeld goed voorstellen dat ik A Thousand Pieces of You er opnieuw bijpak op een regenachtige dag… Waarschijnlijk lees ik hem ook nog wel opnieuw voor deel 3 uitkomt in november! Grote kans dat het dan een regenachtige dag is 😉

Wat lees jij graag op een druilerige dag?

Liefs,
Annabel Rianne

Advertenties

2 gedachtes over “Books || 5 books to read on a rainy day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s